predana informatička oprema dječjem domu ´ivan goran kovačić´

Zagrebačka zajednica tehničke kulture danas je uručila informatičku opremu štićenicima Dječjeg doma ´Ivan Goran Kovačić´, čime je svečano obilježen završetak jednogodišnjega programa ´Ono što još niste znali o nama´.

Cijelu prošlu godinu petnaestak srednjoškolaca, štićenika doma, pohađalo je tečajeve služenja računalom, korištenja Internetom, a naučili su izraditi i svoju web stranicu.

Doniranjem printera i skenera te prigodnom svečanošću danas su obilježili završetak toga programa.

U domu ´Ivan Goran Kovačić´, koji je sastavni dio Doma za djecu u Nazorovoj, smješteno je 45 srednjoškolaca bez roditeljske skrbi.

Nakon završetka srednje škole prepušteni su sami sebi, pa im se kroz program nastojalo pomoći da to lakše prebrode, kažu u Zajednici tehničke kulture.

Predstojnik Doma Stipe Babić ocijenio je program Zajednice tehničke kulture najuspješnijim od svih dosadašnjih jer je puno pomogao u socijalizaciji te djece s vršnjacima, što im predstavlja najveći problem.

Naime, nakon što su se naučili služiti Internetom, počeli su se e-mailom dopisivati s vršnjacima, prijateljima iz Zagrebačke zajednice tehničke kulture i međusobno.

Prošle je godine Zajednica uručila domu ´Ivan Goran Kovačić´ dva računala, i to su im jedina koja imaju.

Ove su ih godine dopunili printerom i skenerom, a doniranje informatičke opreme namjeravaju nastaviti i ubuduće.

Informatička edukacija u Zajednici tehničke kulture dio je programa socijalne prevencije neprihvatljivog ponašanja djece i mladeži Gradskog ureda za zdravstvo, rad i socijalnu skrb.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara