Predao se zagrebački policajac osumnjičen za pljačke u Austriji

ODBJEGLI zagrebački policajac Miroslav M. (23), za kojim se tragalo zbog sumnje da je sudjelovao u skupini koja je opljačkala nekoliko banaka i poštanskih ureda u Austriji, predao se danas poslijepodne varaždinskoj policiji, izvijestio je MUP.

Osumnjičeni zagrebački policajac predao se u pratnji odvjetnika i nad njim se provodi kriminalistička obrada nakon koje se očekuje njegovo privođenje istražnom sucu varaždinskog Županijskog suda, kažu u MUP-u.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potraga za policajcem zagrebačke III. policijske postaje Dubrava pokrenuta je prošlog tjedna na zahtjev austrijske policije, nakon što su u Austriji uhićeni hrvatski i bosanskohercegovački državljani, osumnjičeni za pljačku banke u gradu Moellersdorfu. Austrijska policija pretpostavlja da njih dvojica predstavljaju glavni dio kriminalne skupine koja je od sredine prošle godine opljačkala oko 190 tisuća eura iz više banaka i poštanskih ureda. U toj je skupini navodno sudjelovao i Miroslav M. kojega austrijske vlasti sumnjiče za više kaznenih djela razbojstava i krađa u toj zemlji.

Hrvatska policija Miroslava M. nije pronašla na njegovoj adresi, pa je organizirana opsežna potraga tijekom koje je na varaždinskom području pronađen automobil osumnjičenog policajca.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara