Predsjedniče što je ostalo? Domovina i Lady Šram

PRIJE samo osam godina bili su najmoćnija obitelj u Hrvatskoj, s desetak tvrtki i jednom bankom, a danas su Tuđmanovi "obitelj u stečaju", objavljeno je u današnjem izdanju Jutarnjeg lista. U članku se analizira financijsko poslovanje članova ove obitelji uz dodatak kako se carstvo Tuđmanovih svelo na jednu aktivnu tvrtku i jedan ugostiteljski objekt. Tuđmanovi su ostali bez financija, ali i bez društvenog utjecaja, zaključuje se u Jutarnjem.

U financijskom smislu odgovor na pitanje: "Predsjedniče, što je ostalo?", mogao bi se svesti na kratak odgovor: Domovina holding i Lady Šram. Naime, Domovina holding jedina je živuća tvrtka, dok je Lady Šram, ugostiteljski objekt kojega vodi Stjepan Tuđman.

Sve ostale tvrtke kao i kontrola nad Kaptol bankom, jednostavno su nestale. Humanitarna zaklada pod vodstvom Ankice Tuđman i dalje je aktivna, ali su se prihodi s početnih tri milijuna eura godišnje u devedesetim, sveli na iznose na oko milijun eura 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutarnji podsjeća kako je Nevenka Tuđman poslovala preko tri tvrtke: "Kornet", "Netel" i "TNT Plus", međutim prve dvije više ne posluju, dok TNT pamti neke sretnije dane iz devedesetih, kad je imao pet milijuna kuna godišnjih prihoda. Prema posljednjim podacima, starim četiri godine, prihodi su prepolovljeni.

Dejan i Siniša Košutić, to jest "super uspješna i sposobna" djeca kako ih je nazivala njihova majka, danas nemaju niti jednu tvrtku u Hrvatskoj u svom vlasništvu. A koliko je zaradila Ankica Tuđman od prodaje knjige “Moj život s Francekom”, zasad još nije poznato.

I.Ć.
Foto:Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara