Predsjednički kandidati: Nisu svi uspjeli skupiti deset tisuća potpisa

MEĐU PETNAESTAK kandidata za predsjednika države, koji su do večeras predali svoje kandidature, bilo je i onih kojima nije pošlo za rukom prikupiti potrebnih najmanje deset tisuća potpisa birača.

Jedan od njih je zagrepčanin Boris Požega koji je, tvrdi, skupio sedam tisuća potpisa - više nije mogao, jer nije uspio preskočiti "nevjerojatnu medijsku blokadu, manipulaciju i favoriziranje dijela kandidata".

Požega se novinarima u Državnom izbornom povjerenstvu (DIP), gdje je došao izvjestiti da odustaje od izborne utrke, požalio da su ga mediji označili kao "neozbiljnog" kandidata, pa gotovo ni jedan nije objavio njegovu kandidaturu.

Za jednu konferenciju za novinare poslao sam 27 poziva, a došao je samo jedan novinar, rekao je Požega.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez ijednog potpisa i uz objašnjenje kako je mislio da je za izbornu utrku dovoljna već dobra volja, u DIP je prispio Mladen Čizmić.

Bez potrebnog broja potpisa u DIP je stigao i Stevko Marinković iz Komiže na Visu - podbacili su mu, kaže, sakupljači u Zagrebu koje je pak spriječio - službeni put.

Gruba računica pokazuje da se na kandidature 15-ak potencijalnih predsjednika države potpisalo oko 450 tisuća građana.

Rok za predaju kandidatura istječe u ponoć, što znači da postoji mogućnost da se broj kandidata za predsjednika države poveća.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara