Predsjednik Bush moli za Papu

AMERIČKI predsjednik George W. Bush moli za papu Ivana Pavla II., a brojni iskazi brige za njegovo zdravlje diljem svijeta svjedočanstvo su njegove veličine, priopćila je u petak Bijela kuća.

"Predsjednik i gospođa Bush pridružuju se ljudima diljem svijeta koji se mole za Svetog Oca. On je u našim mislima i molitvama", rekao je glasnogovornik Bijele kuće Scott McClellan.

"Izljevi ljubavi i zabrinutosti tako mnogo ljudi, uključujući milijune Amerikanaca, svjedočanstvo su njegove veličine", rekao je McClellan.

Molitve za Papu održane su u petak diljem Sjedinjenih Država u kojima ima preko 60 milijuna katolika. Predsjednik Bush je protestant.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bush se posljednji put susreo s papom Ivanom Pavlom II. u lipnju prošle godine u Vatikanu. Bio je to njihov treći susret otkako je Bush postao predsjednik, ali možda i najznačajniji jer je došao nakon američke invazije na Irak.

Papa je tada jasno dao do znanja da se protivi ratu u Iraku, ali i naglasio kako je važno usmjeriti se na postizanje mira na Bliskom istoku i raditi na rješavanju sukoba između Izraela i Palestinaca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara