Predsjednik Chirac obznanit će u utorak svoju odluku o vladi

Predsjednik Chirac obznanit će u utorak svoju odluku o vladi
FRANCUSKI predsjednik Jacques Chirac objavit će u utorak "svoje odluke o budućnosti vlade", a zatim će se tijekom večeri obratiti Francuzima putem televizije, priopćila je u ponedjeljak Elizejska palača.

Jean-Pierre Raffarin, predsjednik vlade od svibnja 2002., pripremao se u ponedjeljak da napusti premijersku dužnost nakon izrazite pobjede protivnika europskog ustava na referendumu, ali nema nikakvih naznaka tko bi mogao biti njegov nasljednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uz Raffarina, Chirac je u ponedjeljak primio više čelnika vladajuće većine, među kojima se neki smatraju mogućim kandidatima za premijera, napose predsjednik UMP-a Nicolas Sarkozy, ministri unutarnjih poslova Dominique de Villepin, obrane Michele Alliot-Marie, zdravstva Philippe Douste-Blazy, socijalnog jedinstva Jean-Louis Borloo, kao i predsjednik Narodne skupštine Jean-Louis Debre.

Chirac je unaprijed bio odbacio svaku zamisao o ostavci ukoliko pobijede protivnici ustava. No u nedjelju navečer je izjavio da kani odgovoriti na "zabrinutost i očekivanja Francuza dajući novi i snažan poticaj radu vlade".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara