Predsjednik Chirac obznanit će u utorak svoju odluku o vladi

FRANCUSKI predsjednik Jacques Chirac objavit će u utorak "svoje odluke o budućnosti vlade", a zatim će se tijekom večeri obratiti Francuzima putem televizije, priopćila je u ponedjeljak Elizejska palača.

Jean-Pierre Raffarin, predsjednik vlade od svibnja 2002., pripremao se u ponedjeljak da napusti premijersku dužnost nakon izrazite pobjede protivnika europskog ustava na referendumu, ali nema nikakvih naznaka tko bi mogao biti njegov nasljednik.

Uz Raffarina, Chirac je u ponedjeljak primio više čelnika vladajuće većine, među kojima se neki smatraju mogućim kandidatima za premijera, napose predsjednik UMP-a Nicolas Sarkozy, ministri unutarnjih poslova Dominique de Villepin, obrane Michele Alliot-Marie, zdravstva Philippe Douste-Blazy, socijalnog jedinstva Jean-Louis Borloo, kao i predsjednik Narodne skupštine Jean-Louis Debre.

Chirac je unaprijed bio odbacio svaku zamisao o ostavci ukoliko pobijede protivnici ustava. No u nedjelju navečer je izjavio da kani odgovoriti na "zabrinutost i očekivanja Francuza dajući novi i snažan poticaj radu vlade".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara