Predsjednik kaštelanske Hvidre Željko Strize nakon prijetnji smrću novinarima pušten bez kaznene prijave

PREDSJEDNIK kaštelanske Hvidre Željko Strize, nakon što je jedan dan proveo na policiji, pušten je na slobodu bez kaznene prijave, ali će biti prekršajno prijavljen zbog remećenja javnog reda i mira prilikom upada u prostorije Slobodne Dalmacije, doznaje se od glasnogovornice PU splitsko-dalmatinske Marine Kraljević-Gudelj.

Strize neće biti biti kazneno prijavljen jer je utvrđeno kako ne postoji ozbiljna prijetnja, a tome u prilog idu i izjave novinara i tajnice splitskog lista koji su kazali kako se ne osjećaju ugroženo te da prijetnje ne shvaćaju ozbiljno i da ne žele kazneno goniti Strizea.

Da je samo jedna osoba izjavila suprotno Strize bi bio kazneno prijavljen po službenoj dužnosti. Policija je tijekom kriminalističke obrade pretražila i njegov stan i druge prostorije no nije pronašla ništa čime bi Strize mogao ostvariti svoje prijetnje.

Djelatnici policije zaprimili su jučer oko 12.30 sati dojavu o telefonskoj prijetnji 36-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je telefonom nazvao redakciju lista Slobodna Dalmacija i tajnici redakcije izrekao prijetnje prema kojima će ubiti novinara koji je pisao tekst u kojem se Strize spominje u negativnom kontekstu.

U spomenutom telefonskom pozivu tajnici redakcije je kazao da će se uredništvu i novinarima "napiti krvi", da će "biti mrtvih" te da će "doći do novinara koji je pisao tekst".

Strize je uhićen oko 15 sati u neposrednoj blizini redakcije Slobodne Dalmacije.

Čini se kako je Strizea "jako naljutio" članak u subotnjem izdanju Slobodne Dalmacije, u kojem novinari Damir Petranović i Jakov Žarko obrađuju odnos između Kotromanovića i Strize, u kojem se navodi kako je predsjednik SDP-ovog Savjeta za branitelje brigadir Ante Kotromanović odbio navodnu ponudu neimenovanih predstavnika kaštelanske Hvidre koji su na osnivanju kaštelanskog ogranka Savjeta Kotromanoviću izrazili Strizeovu želju za "čvrstom suradnjom s SDP-om".

U istom članku Strize je izuzetno negativno predstavljen, ali mu je pružena mogućnost da se očituje o mogućoj suradnji kaštelanske Hvidre i lokalnog ogranka Savjeta za branitelje. Pri tom je priznao svoje osobne pogreške u upravljanju Udrugom u proteklih 12 godina, te je između ostalog konstatirao kako "svatko u svom radu i privatnom životu ima pravo griješiti, ali i ispravljati svoje nepromišljene poteze."

Moguće je kako je Strizea osobito pogodio dio članka pod naslovom "od pršuta do Bešlića" koji u nekoliko redaka ukazuje na manje ili veće incidente kojima je čelnik kaštelanske Hvidre "kumovao".

A.H./I.K.
Screenshot: TVTrogir.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara