Predsjednik Mesić bit će pozvan na Alku

Alkarsko društvo će pozive za ovogodišnju Alku uzvanicima uputiti 11. srpnja, a prvi na popisu onih koji će biti pozvani je predsjednik Republike Stjepan Mesić, doznaje se danas u Viteškom alkarskom društvu u Sinju.

Upravni odbor Viteškog alkarskog društva utvrdio je popis državnih i ostalih dužnosnika te drugih uvaženih gostiju kojima će biti upućeni pozivi za 290. alkarske svečanosti, što će se održati u nedjelju, 7. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prvi na tom popisu su predsjednici Republike, Sabora i Vlade, a pozivi će biti upućeni 11. srpnja, rekao je Hini tajnik VAD-a Ivan Vrca, izražavajući nadu da će predsjednik Mesić doći na ovogodišnju Alku unatoč skandalu koji se dogodio na Alci 2001. godine.

Tada je Uprava VAD-a, dajući potporu generalu Mirku Norcu, zabranila slavodobitniku Alke da preuzme tradicionalni dar predsjednika Republike od izaslanika predsjednika Mesića.

Predsjednik Stjepan Mesić jučer je za posjeta izložbi alkarskih odora i oružja u Zagrebu, na pitanje novinara hoće li ove godine na Alku, rekao da još ne zna i da nije dobio poziv. Upitan hoće li mu biti dovoljna pozivnica ili očekuje javnu ispriku, Mesić je odgovorio da "treba vidjeti djela".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara