Predsjednik Mesić čestitao Božić Bozaniću i svim vjernicima koji ga slave po gregorijanskom kalendaru

Predsjednik Republike Stjepan Mesić uputio je danas božićne čestitke nadbiskupu zagrebačkom msgr. Josipu Bozaniću, svim katoličkim vjernicima i ostalim kršćanima koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru, poželjevši da Božić potakne ljude dobre volje u međusobnom povjerenju rade na zajedničkom napretku. L

´Božićno vrijeme daje nam svake godine prigodu da se u radosnu ozračju proslave rođenja Isusa Krista osvrnemo na godinu koja je na isteku, da vidimo što smo učinili, ali i što nam je ubuduće dobro činiti da bismo svijet u kojemu živimo - svoju domovinu - učinili ljudskijim i boljim.

Sjećanja na ratna stradanja još su svježa. Sve žrtve koje smo podnijeli za slobodu imaju međutim smisao ako je naš pogled usmjeren u budućnost. Osjećamo da nam je potreban zajednički napor kako bi svi ljudi dobre volje u dijaloškom ozračju složno našli uporište za izgradnju takve budućnosti koja će našoj domovini zajamčiti opstanak i napredak u zajedništvu s drugim zemljama i narodima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vjerujem da u tim nastojanjima ka izgradnji opećega dobra i danas ima potrebe i mjesta da se slijede one duhovne i moralne vrijednosti koje je Isus Krist kao ´Radosnu vijest´ unio u ljudsku povijest.

U svjetlu tih misli može se vidjeti i plodna suradnja između Katoličke crkve i institucija Republike Hrvatske, koja je obogaćena nedavnim posjetom hrvatskoga izaslanstva Svetoj Stolici i darom božićnoga drveta Svetom Ocu u ime hrvatskog naroda. Vjerujući da će ta suradnja i dalje biti plodonosna u životu naše domovine, želimo Vama, svim nadbiskupima i biskupima, svećenicima i katoličkim vjernicima u Republici Hrvatskoj sretan Božić i svako dobro u Novoj godini´, kaže se u čestitki predsjednika Mesića.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara