Predsjednik Mesić čestitao Uskrs mitropolitu Jovanu

Predsjednik Stjepan Mesić danas je čestitao njegovu visokom preosveštenstvu gospodinu Jovanu, mitropolitu zagrebačkoljubljanskom i cijele Italije i svim vjernicima Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj, priopćio je Ured predsjednika Republike.

Najveći kršćanski blagdan Uskrs uvijek je dobra prigoda da se svaki vjernik upita o smislu svojih svakodnevnih napora, o svrsi koju daje vlastitu životu, kaže predsjednik Mesić u čestitki, naglašavajući kako je s time povezana i potreba da se ocijeni doprinos što ga svatko od nas daje za dobro cijele zajednice, odnosno društva u kojemu živi.

"Ova blagdanska prigoda omogućuje mi da izrazim zadovoljstvo zbog napora što ih Srpska pravoslavna crkva ulaže u razvoj dobrih odnosa s državnim ustanovama Republike Hrvatske, kao i u razvoj općega ozračja pomirenja i tolerancije u našoj Domovini", stoji u čestitki predsjednika Mesića. Nadalje se ističe kako se u tom ozračju kršćanski vjernici i svi ljudi dobre volje mogu posvetiti općem društvenom napretku i željenu ulasku Hrvatske u zajednicu europskih naroda, te izražava uvjerenje da će Srpska pravoslavna crkva u tome nastaviti davati svoj važan doprinos.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju čestitke predsjednik Mesić uskrsnim pozdravom "Hristos voskrese!" još je jednom čestitao blagdan mitropolitu Jovanu, svim episkopima, svećenicima i vjernicima Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj.

(Hina) xpp ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara