Predsjednik Mesić dodijelio činove i promaknuo 591 pripadnika OS

U PRIGODI 28. svibnja, Dana Oružanih snaga i Dana Hrvatske kopnene vojske, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Stjepan Mesić donio je na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, a na prijedlog ovlaštenih predlagatelja, odluke o dodjeli činova te redovnom i izvanrednom promaknuću 591 pripadnika Oružanih snaga RH.

Temeljem tih odluka, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general pukovnik Josip Lucić, na prijedlog ministrice obrane, promaknut je u čin generala zbora, a zamjenik načelnika Glavnog stožera general bojnik Slavko Barić, na prijedlog ministrice obrane na prijedlog načelnika Glavnog stožera, izvanredno u čin general pukovnika.

Na prijedlog ministrice obrane na prijedlog načelnika Glavnog stožera OS RH, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice komodor Zdravko Kardum izvanredno je promaknut u čin kontraadmirala, a zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane brigadir Viktor Koprivnjak na prijedlog ministrice obrane, redovno u čin brigadnog generala.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prijedlog ministrice obrane 39 pukovnika je redovno promaknuto u brigadire, dva kapetana fregate redovno u čin kapetana bojnog broda, dok je šest pukovnika na prijedlog ministrice obrane na prijedlog načelnika Glavnog stožera OS RH u brigadire promaknuto izvanredno.

Također je, što redovno, što izvanredno, 117 bojnika promaknuto u pukovnike, odnosno 11 kapetana korvete u kapetane fregate, 86 satnika u bojnike, odnosno devet poručnika bojnog broda u kapetane korvete, 137 natporučnika u satnike, odnosno četiri poručnika fregate u poručnike bojnog broda, te 105 poručnika u natporučnike, odnosno tri poručnika korvete u poručnike fregate, a dodijeljeno je i 59 činova poručnika, odnosno devet činova poručnika korvete.

Odluke su stupile na snagu danom potpisivanja, stoji u priopćenju iz Vojnog kabineta Predsjednika Republike.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara