Predsjednik Mesić ispričao se za izjavu o prodaji svijeća i Glasa Koncila nedjeljom u crkvama

PREDSJEDNIK Stjepan Mesić ispričao se danas za izjavu kada je govoreći, treba li ili ne zabraniti rad nedjeljom rekao "da se nedjeljom i u crkvama prodaju Glas Koncila i svijeće".

"Znam da se to kupuje u crkvama, ne znam zašto je tu potrebna sada nekakva velika rasprava", rekao je Mesić za posjeta tvrtki Cedevita odgovarajući na novinarsko pitanje, zna li da su crkveni krugovi vrlo negativno reagirali na tu njegovu izjavu.

Mesić je u subotu izjavio da nije moguće sasvim isključiti rad nedjeljom jer bi onda "trebalo zabraniti i prodaju svijeća i drugih materijala u crkvama, uključivo i Glas Koncila".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Upotrebljen je, možda pogrešan primjer o prodaji nedjeljom u crkvama. Ako netko smatra da sam pogriješio ispričavam se, rekao je Mesić gostujući danas na Hrvatskom radiju.

"Smatram da pitanje rada nedjeljom treba regulirati i da oni koji su potrebni (za rad nedjeljom) trebaju biti i plaćeni", izjavio je Mesić novinarima u tvrtki Cedevita.

Ne može se imati uspješnu turističku sezonu, a da trgovine ne rade nedjeljom. Međutim, problem je što se ti ljudi ne plaćaju, istaknuo je, dodajući da sindikati i poslodavci trebaju utvrditi gdje je rad nedjeljom potreban i platiti ga.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara