Predsjednik Mesić na Platku

PREDSJEDNIK Stjepan Mesić boravio je danas u Skijaškom rekreativnom centru ´Platku´ pokraj Rijeke gdje su mu predstavljene razne mogućnosti tog centra.

Predsjednik je u izjavi za novinare nakon razgledavanja Platka ocijenio da su mogućnosti razvoja skijaškog turizma i športa na tom području velike, ali da nisu dovoljno iskorištene.

Izjavio je da bi osim na Platku trebalo osposobiti i skijalište na Snježniku u sklopu Nacionalnog parka ´Risnjaka´. Kazao je da za to nije zapreka ni Nacionalni park jer se ´smještajni prostori mogu urediti izvan njega´. Mesić je dodao da ni novac ne bi trebao biti upitan te da su uspjesi hrvatskih skijašica i skijaša izvrstan poticaj za razvoj takvih centara.

Na novinarski upit moramo li se čega sramiti u vezi s iračkom krizom, Mesić je rekao da Hrvatska ne može sudjelovati u ratu u Iraku, ali da će poduprijeti sve obveze u okviru antiterorističke koalicije. Izjavio je kako se zauzima da sve što je povezano s iračkom krizom bude pod okriljem UN-a i u interesu svjetskog mira .

Rekao je da će i kad preda molbu za prijam u EU, Hrvatska biti ocjenjivana u funkcioniranju pravne države, povratku raseljenih i povratu njihove imovine. Kako je rekao, pitanje je hoće li Haag više zanimati slučajevi iz Hrvatske jer će ih procesuirati domaći sudovi.

Predsjednik će Mesić večeras u Mrkoplju nazočiti svečanoj akademiji u povodu ovogodišnjeg Memorijala mira i 90. obljetnice organizirana skijanja u tom kraju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara