predsjednik mesić o poruci hrvatskih biskupa

Predsjednik je Republike Stjepan Mesić izjavio danas da je poruka hrvatskih biskupa u skladu s njihovim dosadašnjim porukama te da je slično poručio i Sveti Otac. L

Komentirajući u Predsjedničkim dvorima poruku hrvatskih biskupa u povodu parlamentarnih izbora u kojoj su pozvali vjernike da iziđu na izbore te usprotivili se legalizaciji istospolnih brakova i pobačaja, predsjednik Mesić je rekao da je većina naših građana očekivala takvu poruku.

"Ona je u suglasju sa svim dosadašnjim porukama koje su poslali naši biskupi, a sličnu poruku o pobačju i istospolnim bračnim zajednicama dao je i Sveti Otac", izjavio je, dodavši da se ti brakovi ne mogu izjednačiti s brakovima između muškarca i žene.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po Mesićevim riječima "nitko razuman ne može poduprijeti pobačaj, ali budući da živimo u takvu društvu koje polazi od slobode čovjeka, to je pitanje ljudskih uvjerenja i neka svatko sam odlučuje".

Preporuku da građani iziđu na izbore predsjednik smatra jako dobrom porukom hrvatskih biskupa. "Ako ne iziđemo na izbore, nemamo pravo prigovarati izabranoj vlasti", rekao je, dometnuvši kako ćemo imati vlast kakvu izaberemo. "Treba izići na izbore", istaknuo je predsjednik Mesić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara