PREDSJEDNIK MESIĆ OD UTORKA DO ČETVRTKA U POSJETU GRČKOJ

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić od utorka do četvrtka boravit će u službenom posjetu Grčkoj, tijekom kojeg će s najvišim grčkim dužnosnicima razgovarati o jačanju bilateralne suradnje, stanju u regiji i drugim temama od interesa za obje zemlje, te potpisati "Olimpijsku povelju o primirju" i obići Delfe.

Mesić u Grčku odlazi na poziv grčkog predsjednika Konstantinosa Stefanopulosa, koji mu je u siječnju predao grčki ministar vanjskih poslova Georgios Papandreu, a njihovim razgovorom u četiri oka će i početi trodnevni boravak hrvatskog predsjednika u Grčkoj.

Nakon toga će dvojica predsjednika predvoditi prošireni sastanak izaslanstava, u kojem će s hrvatske strane, među ostalima, sudjelovati ministar za europske integracije Neven Mimica i ministar pomorstva, prometa i veza Roland Žuvanić.

U poslijepodnevnom dijelu programa predsjednik Mesić najprije će položiti vijenac na Spomenik neznanom junaku na atenskom trgu Sintagmi, a potom se sastati s predsjednikom grčkog parlamenta Apostolosom Kaklamanisom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon posjeta etnografskom muzeju Benakis, predsjednik će u pratnji supruge Milke sudjelovati na svečanoj večeri koju će u njegovu čast prirediti predsjednik Helenske Republike.

Srijedu će predsjednik RH otpočeti razgledanjem Akropole i upisivanjem u "Olimpijsku povelju o primirju" u grčkom ministarstvu vanjskih poslova, poslije čega je predviđen razgovor s predsjednikom vlade Kostasom Simitisom. Do kraja dana Mesić će posjetiti arheološki muzej Ciklade, odvojeno se sastati s predstavnicima triju oporbenih grčkih stranaka, a najavljen je i njegov susret s gradonačelnicom grčke prijestolnice.

U četvrtak će, nakon svečanosti službenog ispraćaja ispred Predsjedničke palače, hrvatsko izaslanstvo na čelu s predsjednikom Republike zaputit će se u kraći obilazak starogrčkog svetišta i proročišta u Delfima, a povratak u Zagreb predviđen je u poslijepodnevnim satima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara