Predsjednik Mesić posjetio općinu Kneževi Vinogradi

Predsjednik Republike Stjepan Mesić posjetio je danas općinu Kneževi Vinogradi, gdje je s predstavnicima općine i osječkobaranjskim županom Krešimirom Bubalom razgovarao o razvojnim planovima općine.

Nakon sastanka, koji je održan bez novinara, predsjednik Mesić je izjavio kako je očito da općinsko vodstvo i Županija ulažu velike napore u razvojne programe te da na državnoj razini treba učiniti pomake u administrativnom praćenju programa "koji ne smiju trpjeti zbog adminstracije".

Općina Kneževi Vinogradu svoju razvojnu šansu vidi u stvaranju poslovne zone, a ostvarenje je zapelo jer je riječ o državnom zemljištu, rekao je predsjednik Mesić, ocijenivši da je upravo slobodna zona šansa za rješavanje velike nezaposlenosti u toj općini i cijeloj Baranji.

Posebno je važnim ocijenio to što je riječ o sredini u kojoj nema međunacionalnog sukobljavanja. Župan Bubalo izjavio je kako predstoji plinofikacija i te općine i cijele Baranje, da je postupak u tijeku, dodavši da su predsjednika zamolili za pomoć pri formiranju burze roba na razini Županije.

Naglasio je da je riječ o županiji u kojoj je standard znatno niži nego u ostalim dijelovima Hrvatske. U usporedbi sa Zagrebom, gdje je društveni bruto proizvod 20.000 dolara, primjerice u Belom Manastiru on iznosi svega dvije do tri tisuće dolara, rekao je Bubalo.

Načelnik općine Kneževi Vinogradi Deneš Šojat izrazio je zadovoljstvo što ih je predsjednik Mesić na njihov poziv posjetio. Predstavili su mu razvojne programe za koje očekuju pomoć koju je im je predsjednik i obećao.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Mesić, u pratnji župana Bubala i čelništva općine Kneževi Vinogradi, obišao je i nekoliko vinskih podruma u Baranji.

U izjavi novinarima rekao je kako podržava prijedlog ministra unutarnjih poslova da se ukine nula promila alkohola vozačima.

To sam već prije predlagao jer moramo biti svjesni da ako želimo razvijati turizam, moramo voditi računa o željama i interesima gostiju, kazao je Mesić.

Hoće li to biti 0,3 ili 0,5, ili čak 0,8, kako je u nekim razvijenim zemljama, treba vidjeti. Tu je struka koja treba procijeniti kako to najbolje riješiti, kazao je predsjednik Mesić, dodavši da se u međuvremenu postojeći zakon mora poštivati.

(Hina) xvsik yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara