Predsjednik Mesić posjetio vinkovačku školu za djecu s posebnim potrebama

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić posjetio je danas školu za djecu s posebnim potrebama koja djeluje pri Osnovnoj školi ´Antuna Gustava Matoša´ u Vinkovcima.

Tu školu pohađa 56 djece, s lakom i umjerenom mentalnom retardacijom, u dobi od 9 do 19 godina života.

Zajedno sa defektolozima djeca iz te škole bili su prije petnaestak dana gosti predsjednika Mesića na Pantovčaku.

Tijekom današnjeg susreta s učenicima Predsjednik je izviješćen o problemima s kojima se susreću u obrazovanju. Po riječima defektologinje Mirele Posarić nakon što završe školovanje, djeca s posebnim potrebama u pravilu teško ili nikako pronalaze posao.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

´Društvo mora riješiti taj problem. Nije dovoljno osposobiti čovjeka za posao ako se on ne može nigdje izraziti i biti koristan i sebi i obitelji´, rekao je predsjednik Mesić istaknuvši da društvo mora poraditi i na osiguravanju radnih mjesta za osobe s posebnim potrebama.

´Društvo je demokratsko i na visokoj civilizacijskoj razini samo ako zaštićuje i štiti ranjive grupe poput ove´, istaknuo je Predsjednik.

U pratnji ravnatelja Osnovne škole ´A.G. Matoš´ Petra Markića, hrvatski predsjednik je, nakon što je prigodnim poklonima darivao učenike, obišao školu te je nakon kratkog razgledavanja otputovao u Osijek.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara