PREDSJEDNIK MESIĆ PRIMIO DIMITRIJA RUPELA

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić primio je u petak navečer slovenskog ministra vanjskih poslova Dimitrija Rupela na kraju njegovog kraćeg radnog posjeta Hrvatskoj.

Ministar Rupel i njegov hrvatski domaćin, ministar vanjskih poslova Miomir Žužul prethodno su dogovorili okvire i načine za rješavanje otvorenih pitanja između dviju zemalja.

Dvojica ministara upoznali su predsjednika Mesića s njihovim današnjim razgovorima i dogovorima te o prijedlozima koje će dati predsjednicima svojih vlada, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Hrvatski predsjednik podržao je njihova nastojanja te modele koji bi mogli dovesti do razrješenja otvorenih pitanja između Hrvatske i Slovenije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mesić i Rupel izrazili su zadovoljstvo dobrim i kvalitetnim odnosima između dviju zemalja na svim područjima, koji su na neki način zasjenjeni još uvijek otvorenim pitanjima. Posebno su istaknuli značajnu međusobnu trgovinsku razmjenu, s obzirom da su dvije zemlje jedna drugoj važni trgovinski partneri. Također su izrazili uvjerenje u daljnji razvoj dobrih bilateralnih odnosa između Hrvatske i Slovenije, navodi se u priopćenju.

Na sastanku su sudjelovali i slovenski veleposlanik u Zagrebu Peter Bekeš i članovi slovenskog izaslanstva, te predsjednikov vanjskopolitički savjetnik Ivica Maštruko.

(Hina) pp/dh dv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara