Predsjednik Mesić primio hrvatske i slovenske gospodarstvenike

Predsjednik Republike Stjepan Mesić primio je danas u posjet predstavnike hrvatskih i slovenskih gospodarstvenika koji su sudjelovali na okruglom stolu ´Od razmjene do partnerstva´, priopćio je Ured predsjednika Republike Hrvatske.L

Tom je prilikom Lidija Žderić, predsjednica Poslovnog kluba slovensko-hrvatskih gospodarstvenika i direktorica ´Mure d.d.´ Zagreb, uručila predsjedniku Mesiću Zaključke o gospodarskoj suradnji između Hrvatske i Slovenije koji su napravljeni nakon okruglog stola.

U zaključcima je navedeno kako Hrvatska i Slovenija imaju kompatibilna gospodarstva te da je izuzetno važno težiti kapitalnom povezivanju, ali i boljem povezivanju na području intelektualnih usluga. Također je naglašeno kako su granice između dviju država prilika za suradnju, a ne razdvajanje te da i dalje treba raditi na strpljivu dijalogu između hrvatskih i slovenskih partnera, kako gospodarskih tako i političkih.

Kao problemi u poslovanju istaknute su administrativne zapreke te nefleksibilnost propisa, no, unatoč tomu, stvorena je dobra poslovna suradnja što potvrđuju i makroekonomski pokazatelji, kaže se u priopćenju.

Ovaj je sastanak, navodi se dalje u priopćenju, bio prilika da se Predsjednik Republike upozna s pogledima hrvatskih i slovenskih poslovnih ljudi i investitora na uvjete poslovanja, ali i s prijedlozima za poboljšanje i unaprjeđenje poslovne suradnje.

Uz gospodarstvenike su bili i slovenski veleposlanik u Hrvatskoj Peter Bekeš, te hrvatski veleposlanik u Sloveniji Celestin Sardelić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara