Predsjednik Mesić primio izaslanstvo Hrvatskog mjeriteljskog društva

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić primio je izaslanstvo Hrvatskog mjeriteljskog društva (HMD) te su ga tom prigodom izvijestili o organizaciji i pripremama svjetskog kongresa "XVII IMEKO Međunarodna mjeriteljska konfederacija" u Cavtatu, priopćeno je danas iz Ureda Predsjednika.

Na tom će kongresu, koji će se održati od 22. do 27. lipnja ove godine, sudjelovati više od tisuću autora i suradnika iz 52 zemlje.

IMEKO je međunarodna nevladina udruga koju tvori 36 nacionalnih članica koje se bave mjeriteljstvom, a sjedište tajništva je u Budimpešti. Do sada je održano 16 svjetskih kongresa IMEKO-a, posljednja dva održana su u Osaki 1999. i Beču 2000., a nakon Cavtata planira se Kongres u Rio de Janeiru 2006.

U izaslanstvu su bili predsjednik Hrvatskog mjeriteljskog društva i podpredsjedatelj Međunarodne mjeriteljske konfederacije "IMEKO" Mladen Boršić, član Upravnog odbora HMD-a i predsjedatelj Nacionalnog programskog odbora svjetskog kongresa "XVII IMEKO" Josip Butorac, član Nacionalnog programskog odbora svjetskog kongresa "XVII IMEKO" Ivica Toljan, član HMD-a Stanko Bezek, član Odbora za izložbu Roman Vulpe i tajnica Neda Štambuk-Boršić, stoji u priopćenju Ureda Predsjednika.

(Hina) pp az

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara