Predsjednik Mesić primio izaslanstvo kineskoga ministarstva znanosti i tehnologije

PREDSJEDNIK Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je izaslanstvo Ministarstva znanosti i tehnologije Narodne Republike Kine.

Predsjednik Mesić je s članovima kineskoga izaslanstva razgovarao o znanstveno-tehničkoj suradnji dviju zemalja te o namjeri da joj se da novi poticaj.

Izaslanstvo će posjetiti Fakutlet elektronike i računalstva i Institut "Ruđer Bošković", te razgovarati s nadležnim tijelima državne uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U kineskom izaslanstvu bili su zamjenica ministra znanosti i tehnologije NR Kine Deng Nan, načelnik Uprave za planiranje pri Ministarstvu znanosti i tehnologije NR Kine Du Zhanyuan, zamjenik načelnika Uprave za međunarodnu suradnju Zang Zhigin, zamjenik šefa Odjela za Europu i Aziju u Upravi za međunarodnu suradnju Ministarstva znanosti i tehnologije Sun Jian, tajnik u Upravi za opće poslove pri Ministarstvu znanosti i tehnologije Wang Cheng, prvi tajnik Odjela za znanosti tehnologiju Kineskog veleposlanstva u Beogradu Yang Chengxiu i otpravnica poslova Veleposlanstva NR Kine u RH.

Uz predsjednika Mesića bio je predstojnik Ureda Predsjednika RH Davor Božinović savjetnik Predsjednika za vanjsku politiku dr. Ivica Maštruko, savjetnik Predsjednika za znanost i obrazovanje dr. Esad Prohić i pomoćnik ministra u Upravi za međunarodnu suradnju Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

(Hina) xpp ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara