Predsjednik Mesić primio izaslanstvo Stella filma

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić primio je izaslanstvo Stella filma, poduzeća za filmsku i nakladničku djelatnost koje mu je uručilo prvi primjerak knjige o Žarku Dolinaru pod naslovom "Čovjek s pet života u jednom", priopćeno je danas iz Ureda Predsjednika.

Dolinar je bio poznati športaš i znanstvenik, čovjek kojeg je država Izrael proglasila "Pravednikom među narodima" za pomoć koju je pružao progonjenim Židovima tijekom Drugog svjetskog rata. Umro je na današnji dan prošle godine.

Autori izdanja, također su upoznali Predsjednika sa sadržajem knjige kojom se nastojalo dati, kako su rekli, skicu za biografiju čovjeka čija je intelektualna znatiželja, svestranost i energija zadirala u brojna područja ljudskog djelovanja, ističe se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izaslanstvo Stella filma izvijestilo je Predsjednika i o njihovom radu na filmskom projektu "Hrvatska kulturna baština", projektu kojega su počeli s prof. Radovanom Ivančevićem.

Premda je velik dio spomenika nulte i prve kategorije već snimljen, dovršena su tek tri filma: "Crkve i dvorci Hrvatskog zagorja", "Kulturna baština Istre" i "Istra iz zraka". U planu je još izrada filmova o nasljeđu Dalmacije, Slavonije, Kvarnera i Primorja, grada Zagreba i na koncu završnog filma o hrvatskoj kulturnoj baštini.

U izaslanstvu su bili: Gordan Grlić-Radman, autor knjige te su bili koautor i glavni urednik knjige Miroslav Novak i nakladnik Branko Borčić.

Uz predsjednika Mesića bila je savjetnica za kulturu i šport Maja Kocijan, stoji u priopćenju Ureda Predsjednika.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara