predsjednik Mesić primio kardinala Bozanića

Predsjednik Stjepan Mesić primio je danas kardinala Josipa Bozanića, nadbiskupa zagrebačkog i predsjednika Hrvatske biskupske konferencije i tom prigodom osobno mu čestitao kardinalsko imenovanje.

Na prijamu su bili i msgr. Vlado Košić, pomoćni biskup zagrebački, msgr. Vjekoslav Huzjak, generalni tajnik HBK te Predsjednikovi savjetnici za unutarnju i vanjsku politiku Igor Dekanić i Ivica Maštruko, a razgovarali su o društvenim događajima u zemlji i inozemstvu, izvijestio je Ured predsjednika Republike.

Kardinal Bozanić i predsjednik Mesić su razgovarali o proteklim izborima, pri čemu je predsjednik Mesić istaknuo kako od nove Vlade očekuje dobru suradnju i odgovornost u rješavanju nagomilanih problema.

U srdačnu razgovoru sugovornici su uz opću ocjenu, kako su protekli izbori bili rezultat napretka demokracije u našoj zemlji, izrazili uvjerenje da će prioriteti nove Vlade biti - nastavak pridruživanja Hrvatske u međunarodne integracije, poduzimanje potrebnih mjera za oživljavanje i izvozno usmjeravanje hrvatskoga gospodarstva odnosno zapošljavanja te završetak obnove i povratka prognanika i izbjeglica.

Istaknuto je, također, da je potrebna gospodarska suradnja i korektni politički odnosi sa susjednim zemljama, uključivo i brigu za Hrvate koji u njima žive.

Kardinal Bozanić pozvao je predsjednika Mesića na proslavu Srednjoeuropskoga katoličkog dana sljedeće godine u Mariazell, što je Predsjednik načelno prihvatio.

Nakon razgovora Predsjednik je goste zadržao na ručku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara