Predsjednik Mesić primio kinesko izaslanstvo za razvoj i reforme

PREDSJEDNIK Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je izaslanstvo Državne komisije za razvoj i reforme Narodne Republike Kine, priopćeno je u subotu iz Ureda Predsjednika.

Izaslanstvo je, prema priopćenju, upoznalo predsjednika Mesića s kineskim modelom ekonomskog rasta pomoću kojeg Kina ostvaruje najveće stope ekonomskog rasta u svijetu. Razgovaralo se i o raznim aspektima ekonomskog i socijalnog razvitka Kine, te o bilateralnim, gospodarskim i političkim odnosima Hrvatske i Kine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izaslanstvu Državne komisije za razvoj i reforme NR Kine bili su veleposlanik NR Kine u RH Zhaolin Zhi, potpredsjednik Državne komisije Zhu Zhixin, zamjenica načelnika Uprave za nacionalno gospodarstvo Huo Lili, zamjenik načelnika Uprave za razvoj i planiranje Xu Lin, šef Odjela pri Upravi za opće poslove Peng Fuwei, zamjenik šefa Odjela pri Upravi za nacionalno gospodarstvo Zhang Lidong i službenica u Upravi za međunarodnu suradnju Donog Keshe.

Uz predsjednika Mesića bili su savjetnik Predsjednika za gospodarstvo Dubravko Radošević, savjetnik Predsjednika za vanjsku politiku dr. Ivica Maštruko i predsjednik Ureda Vlade RH za strategiju razvitka RH Haris Boko.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara