Predsjednik Mesić primio norveškog ministra vanjskih poslova

PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić primio je u srijedu norveškog ministra vanjskih poslova Jana Petersena, s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima te približavanju Hrvatske euroatlanskim integracijama.

Kako je priopćeno iz Ureda predsjednika, tijekom razgovora dvije su strane konstatirale da postoje vrlo dobri politički odnosi kao i dobre osnove za razvijanje gospodarske suradnje dviju zemalja, osobito u turizmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kraljevina Norveška kao član utemeljitelj NATO-a daje podršku Hrvatskoj na njezinu putu približavanja ovoj organizaciji, koju smatra važnom ne samo zbog obrambenih i sigurnosnih aspekata, dodaje se u priopćenju. Prema riječima ministra Petersena, transatlantski odnosi posebno su važni u svjetlu poratne obnove Iraka.

Iako sama nije članica Europske unije, Kraljevina Norveška zagovara njezino proširenje i spremna je svojim iskustvom pomoći zemljama koje nastoje postati članice, kaže se u priopćenju.

Predsjednik Mesić zahvalio je na značajnoj pomoći koju je norveška vlada izdvojila za projekte obnove, povratka i razminiranja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara