Predsjednik Mesić primio nositelja Neovisne liste Jerka Ivankovića Lijanovića

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić primio je danas nositelja Neovisne liste za 11. izbornu jedinicu na predstojećim parlamentarnim izborima Jerka Ivankovića Lijanovića i kandidate s te liste koji su ga upoznali sa svojim programom.

"Zagovaramo i predlažemo jedno novo poglavlje između dviju država Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine na modelu zajedničke strategije ulaska u Europsku uniju i otvaranja granica između dvije zemlje. Time bi se puno pomoglo i BiH i Hrvatskoj, jer BiH tada ne bi ostala u izolaciji kada Hrvatska uđe u Europsku uniju", smatra Ivanković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodao je i da Hrvatska ima velike gospodarske interese u BiH kroz povezivanje preko luke Ploče, izgradnju autocesta, južnog dijela Jadransko-jonske autoceste i koridora 5c.

"Stoga je zajednička strategija ulaska u Europsku uniju vrlo realna u idućem razdoblju i mi ćemo to u Saboru zagovarati", naglasio je Ivanković. Također je rekao da je predsjednik Mesić podržao model otvaranje granica između dviju zemalja kao što je to i u EU.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara