Predsjednik Mesić primio osnivače Instituta za istraživanje života

PREDSJEDNIK Stjepan Mesić primio je osnivače Instituta za istraživanje života s akademikom Miroslavom Radmanom na čelu koji je predstavio rad budućeg Instituta, priopćio je Ured predsjednika Republike.

Ta će se ustanova temeljiti na izvrsnim i svjetski priznatim stručnjacima, a od sama početka u njegov će rad biti uključeni međunarodni čimbenici, odnosno znanstvenici, a financirat će se i iz međunarodnih izvora.

Riječ je o Institutu koji bi Hrvatskoj trebao omogućiti ne samo da konkurira svjetskoj znanosti nego da u tom dijelu istraživanja bude vodeća sila. Riječ je o istraživanjima koja neće rezultirati samo akademskim spoznajama, nego će u bliskoj budućnosti razvijati i sredstva i načine proizvodnje novih vrijednosti, stoji u priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Mesić je istaknuo kako će, kao i do sada, potpomagati djelovanje tog Instituta te će se svojim autoritetom zauzeti za uključenje međunarodnih fondova u njegov rad.

Osim akademika Radmana prijamu su pribivali dr. Wilhelm Ansorge iz Europskoga molekularnog laboratorija iz Heidelberga, prof. Errol Friedberg s Medicinskog fakulteta teksaškog Sveučilišta, prof. Jean-Claude Weill s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Parizu, tehnički direktor Mediteranskog instituta Luka Gjakun i ministar znanosti i tehnologije dr. Gvozden Flego.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara