Predsjednik Mesić primio ratne veterane

PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić primio je izaslanstvo 19. sjednice Stalnog komiteta za Europska pitanja Svjetske veteranske federacije, priopćeno je večeras iz Ureda Predsjednika.

Mesić je rekao kako je Zagreb "s razlogom odabran kao mjesto sastanka veterana, jer Hrvatska zna što je rat i upravo zato je i zainteresirana za trajni mir". Također je izrazio zadovoljstvo što je jutros prisustvovao otvaranju njihove sjednice.

Đuro Dečak, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, zahvalio je predsjedniku Mesiću u ime pet hrvatskih udruga dragovoljaca, branitelja i veterana, stalnih članica Svjetske veteranske federacije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dečak je zahvalio Predsjedniku na svemu što je za njih učinio u proteklom razdoblju, dodavši kako je Mesić "kao aktivni sudionik događanja u proteklih četrnaest godina uvijek razumio potrebe veterana". "Ponosni smo što smo u Vama imali sugovornika i pokrovitelja naših akcija u proteklih pet godina i vjerujte to ćemo znati cijeniti", rekao je Dečak.

Mesiću je zahvalio i predsjednik Svjetske veteranske federacije Hamid Ibrahim, rekavši kako nije čest slučaj da ih primaju i predsjednici država te da su stoga još više počašćeni ovim prijemom.

On je podsjetio kako se predsjednik Mesić još prije četiri godine u Puli susreo s izaslanstvom Svjetske veteranske federacije, stoji u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara