predsjednik mesić: privatizacija sunčanog hvara mora biti transparentna

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić istaknuo je danas da privatizacija Sunčanog Hvara, koju Vlada namjerava provesti u partnerstvu s fondom "Quaestus", mora biti transparentna i u skladu sa zakonom, pogotovo jer je, kako je ustvrdio, problem svih dosadašnjih privatizacija u nas bila netransparentnost.

"Ako je ponuda korektna i ako je zadovoljeno sve što zakon traži, nema razloga da se javnost izuzme, pogotovo zbog toga što je već jedan pokušaj prodaje Sunčanog Hvara završio neslavno", izjavio je predsjednik Mesić prigodom redovitih susreta s građanima "Na kavi s predsjednikom".

Mesić smatra da proces privatizacije Sunčanog Hvara treba voditi Fond za privatizaciju.

Predsjednik je podupro i najave predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa i ministrice pravosuđa Vesne Škare Ožbolt u današnjem tisku o potrebi promjena Zakona o USKOK-u, čime bi se proširile ovlasti te institucije.

Na pitanje da komentira stajališta bosanske strane, koja je ocijenila protokolarnom Mesićevu izjavu da će pregovori o korištenju Luke "Ploče" biti gotovi do kraja godine, te dodala da Hrvatska opstruira dogovor o tome, predsjednik Mesić je rekao kako za to što nije postignut dogovor ne može biti kriva samo jedna strana.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja ne bih osuđivao ni bosansku ni hrvatsku stranu, ali smatram da nije bilo dovoljno volje ni na jednoj strani da se to riješi."

Mesić je izjavio kako će o Luci "Ploče" biti govora za nekoliko dana na međudržavnome vijeću. "Zato sam rekao da mislim da ćemo to pitanje riješiti do kraja godine, pogotovo što sada predlažemo da u međudržavnom vijeću budu i premijeri dviju država, i ako oni to prihvate, lakše ćemo doći do rješenja", istaknuo je.

Predsjednik je pritom dodao kako Luka "Ploče", nakon završetka cestovnog koridora kojim se povezuje hrvatski jug i sjever, neće biti samo luka za potrebe Hrvatske i BiH, koja time dobiva vezu s tim koridorom, nego i za potrebe drugih zemalja, poput Madžarske, Češke i Slovačke.

(Hina) xmt ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara