Predsjednik Mesić razgovarao s ravnateljicom Parka prirode Medvednica

PREDSJEDNIK Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je danas ravnateljicu Parka prirode Medvednica Nives Farkaš-Topolnik, koja ga je upoznala s aktivnostima te javne ustanove, te s problemima s kojima se susreću, priopćeno je večeras iz Ureda Predsjednika.

O parku površine 22826 hektara brine devet radnika, koliko si ta ustanova može priuštiti, budući da joj za očuvanje i promicanje Medvednice osnivač - Vlada RH, doznačuje šesto tisuća kuna godišnje.

Prema riječima ravnateljice Farkaš-Topolnik, Medvednicu mnogi koriste, a malo je onih koji o njoj brinu i u nju ulažu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenula je primjer kamenoloma koji na Medvednici postoje i djeluju jer su nastali u doba dok ta gora nije bila proglašena parkom prirode. Naknadu za njihov rad ubiru Grad Zagreb i Županija zagrebačka.

Predsjednik Republike i ravnateljica Farkaš-Topolnik složili su se da je potrebno naći dodatne izvore financiranja, kao što je primjerice način da se iz prihoda svih gospodarskih djelatnosti koje se odvijaju u parku prirode, počnu izdvajati sredstva i za potrebe održavanja parka.

Ravnateljica Parka prirode Medvednica dodala je da su zahvaljujući donacijama VIP-a i Hrvatskih šuma uspjeli urediti stazu za invalide, opremljenu pismom za slijepe - prvu u Europi i drugu takve vrste na svijetu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara