predsjednik mesić s izaslanstvom microsofta

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je izaslanstvo Microsofta, predvođeno Jean Phillipeom Courtoisom, višim potpredsjednikom Korporacije Microsoft, izvijestio je večeras Ured Predsjednika Republike. L

Razgovaralo se o vrlo uspješnoj prisutnosti tvrtke Microsoft u Hrvatskoj te o mogućnostima daljnje suradnje te tvrtke s tijelima državne uprave, kao i institucijama u sustavu obrazovanja i znanosti.

S tim u vezi spomenut je i već pripremljeni projekt informatizacije Hrvatskog sabora.

Izaslanstvo je naglasilo kako je tvrtka Microsoft zainteresirana za suradnju u daljnjoj informatizaciji pravosuđa te zemljišno-knjižnih ureda, navodi se u priopćenju.

Razgovaralo se i o projektu Mediteranskog instituta za istraživanje života u Splitu, kojeg vodi Miroslav Radman. Taj je projekt istaknut kao jedan od primjera korištenja visoke tehnologije koji je od velikog značaja za Hrvatsku, ali i za svjetsku znanstvenu zajednicu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga je predsjednik Mesić, Jeanu Phillipeu Courtoisu uručio osobno pismo za Billa Gatesa u kojem ga je upoznao s projektom splitskog instituta te je izrazio nadu da će Gates dati potporu projektu, ističe se u priopćenju.

Zahvaljujući predsjedniku Mesiću na prijemu, Courtois je obećao kako će pismo osobno predati Gatesu.

Predsjednik Mesić je naglasio kako je za nas od izuzetnog značaja daljnji razvoj informatičke tehnologije da bi Hrvatska mogla držati korak s informatički razvijenim zemljama Europe, te da je u tom razvoju izuzetno važna i uloga Microsofta, priopćeno je iz Ureda Predsjednika.

(Hina) pp/sp sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara