Predsjednik Mesić sa Živkovićem i Natašom Mičić

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić sastao se u srijedu poslijepodne u Beogradu s vršiteljicom dužnosti predsjednika Srbije i predsjednicom srbijanskog parlamenta Natašom Mičić te srbijanskim premijerom Zoranom Živkovićem.

Nataša Mičić kazala je novinarima nakon susreta s predsjednikom Mesićem da će dvije zemlje podržati međusobno približavanje EU te da je naročita pažnja u razgovoru posvećena ljudskim, imovinskim i izbjegličkim pravima, ali i stalnom ukidanju hrvatskih viza za građane Srbije i Crne Gore. Premijer Zoran Živković kazao je da je vrlo zadovoljan razgovorom koji je pokazao da će odnosi dviju zemalja i dalje napredovati.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon ukidanja viza s naše strane očekujemo odluku o trajnom ukidanju viza i s hrvatske strane" kazao je Živković dodajući da se razgovaralo i o problemima izbjeglica i povrata imovine, ali i o tužbi Hrvatske protiv Srbije i Crne Gore pred Međunarodnim sudom pravde u Den Haagu te da se "došlo do zajedničkog saznanja da je i to moguće riješiti i naći rješenje u interesu građana i Srbije i Crne Gore.

Po Živkovićevim riječima predsjednik Mesić je prihvatio da dođe u ponovni posjet Beogradu 15. veljače iduće godine na proslavu 200. obljetnice moderne srpske države i prvog srpskog Ustava. Predsjednik Mesić nastavio je razgovore s predstavnicima hrvatske manjine u Srbiji i Crnoj Gori, te nevladinih organizacija koje se bave povratkom izbjeglica.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara