Predsjednik Mesić u Brčkom pozvao na prihvaćanje europskih standarda

PREDSJEDNIK Republike Hrvatske Stjepan Mesić u nedjelju je u Brčkom, nakon razgovora s lokalnim čelništvom i supervizorom za to područje, pozvao na jačanje procesa prihvaćanja europskih standarda, istaknuvši kako je Hrvatska pred vratima Europske unije što želi i Bosni i Hercegovini.

Hrvatski predsjednik u nedjelju je stigao u Brčko, prvu postaju svog jednodnevnog posjeta Bosni i Hercegovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mesić je podržao aktivnosti lokalnih vlasti Brčkog Distrikta kojim bi se u razvoj gospodarstva Distrikta uključili i gospodarstvenici Republike Hrvatske. Mesić je također govorio o ratnim zločinima koji su počinjeni tijekom posljednjeg rata. Pozvao je na individualizaciju zločina kako bi se raščistili svi zločini iz tog doba.

Međunarodna supervizorica za Brčko, Susan Johnson, pozdravila je dolazak predsjednika Hrvatske i kazala kako je Brčko bitan čimbenik u gospodarskom razvitku regije kojem pripada. Johnson je pozvala sve birače s područja Distrikta, a posebice Hrvate, da izađu na izbore 2. listopada te glasaju po svojoj savjesti.

Brčanski gradonačelnik Branko Damjanac je kazao kako je Distriktu bitan i dogovor oko obrazovanja da bi se brčanski učenici mogli školovati u Republici Hrvatskoj ali i da bi se učenici iz Republike Hrvatske mogli bez ikakvih problema školovati u Brčkom Distriktu. Dajmanac je napomenuo kako je s predsjednikom Mesićem razgovarano i o temi plovnosti rijekom Savom te o manjim procedurama prilikom prelaska državne granice i gospodarskoj suradnji.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara