Predsjednik Mesić u Crnoj Gori

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić doputovao je danas u posjet Crnoj Gori.

Na graničnom prijelazu Konfin je hrvatskog predsjednika dočekao predsjednik Crne Gore Filip Vujanović nakon čega su dva državnika obišla Bokokotorski zaljev.

Ispred gradskih vrata u Kotoru predsjednika Mesića i Vujanovića dočekao je crnogorski premijer Milo Đukanović. Potom su izaslanstva Hrvatske i Crne Gore obišle stari kotorski grad, a ispred crkve Svetog Tripuna pozdravio ih je biskup kotorski msgr. Ilija Janjić. O ovom najstarijem sakralnom objektu I. kategorije u Crnog Gori dovorio je don Branko Zbutega.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Mesić sa svojim domaćinima obišao je potom Pomorski muzej u Kotoru, a nakon 14,00 sati očekuju se izjave Mesića, Vujanovića i Đukanovića.

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić nakon toga posjetit će Generalni konzulat RH u Crnoj Gori gdje će sa konzulom Petrom Poljanićem i njegovim suradnicima razgovarati o radu tog diplomatskog predstavništva.

U popodnevnim satima predviđeno je da predsjednik Mesić i ostali članovi njegove delegacije obiđu otok Gospa od Škrpjela a predvečer će razgovarati sa predstavnicima hrvatskih udruga u Crnoj Gori.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara