Predsjednik Mesić u Opatiji

Predsjednik Mesić u Opatiji

PREDSJEDNIK Stjepan Mesić danas je u posjetu Opatiji, gradu koji je, kako je rekao u susretu s gradonačelnikom Rankom Vlatkovićem, izgradnjom infrastrukture stvorio dobar temelj za razvoj visokog turizma.

Predsjednik je izjavio da u Opatiji nema "neaktivnih hotelskih kapaciteta" kao u južnoj Hrvatskoj. Kako je rekao, ti "neaktivni kapaciteti" rezultat su privatizacije i pretvorbe koje je nazvao pljačkom, jer su "hotele kupovali oni s malo ili nimalo novca, iz špekulantskih razloga očekujući da će ih prodati za mnogo veće svote".

Mesić je rekao da takvi ne ulažu u uređenje hotela, jer nemaju novca te da je u kupoprodajne ugovore trebalo uvrstiti i rok do kada hoteli trebaju početi raditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Vlatković naveo je da je ove godine uređenjem opatijskih hotela, u što je uloženo više od 100 milijuna eura, dobiveno novih tisuću postelja, da je dovršena prva faza izgradnje kanalizacijske mreže te da je u planu gradnja autogaraže i športske dvorane. Kazao je da je to plod novog pristupa turizmu, t.j. oslonca na platno moćnije goste.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina je, upozorivši na lošu cestovnu povezanost Županije, istaknuo da je potrebno izgraditi pun profil autoceste Zagreb - Rijeka te nastaviti gradnju autoceste sa slovenske strane granice nakon dovršetka autoceste od Rijeke do Rupe.

Mesić je rekao da slovenska autocesta omogućuje veći priljev turista ljeti u Hrvatsku, ali i veći broj turista iz Hrvatske u Sloveniju zimi.

U nastavku posjeta Opatiji Mesić će govoriti na otvorenju tradicionalanog savjetovanja ekonomista, a posjetit će i tamošnju gimnaziju i Fakultet za hotelski i turistički menadžment.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara