Predsjednik Mesić u posjetu riječkom sveučilištu

PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić rekao je danas na početku posjeta Sveučilištu u Rijeci da su to sveučilište, kao i cijela zemlja, "uhvatili korak s EUom, ali da još puno toga treba učiniti, primjerice u zakonodavstvu

"Dio društva, posebice dio političkog prostora, još je inficiran prošlim događajima o kojima bi trebali raspravljati povjesničari", rekao je predsjednik Mesić, istaknuvši da se treba okrenuti budućnosti i razvoju, te da se u Rijeci i na riječkom Sveučilištu to i čini.

Predsjednik Mesić sudjelovao je na sjednici Senata Sveučilišta na kojoj je predstavljeno Sveučilište i projekti njegova razvoja. Rektor prof. dr. Daniel Rukavina podsjetio je da je u posljednjih godinu i pol dana u Sveučilište uloženo 160 milijuna kuna, povišeni su studentski standardi i uvjeti za znanstveni rad. Sada riječko Sveučilište ima 194 znanstvena novaka, raspisan je natječaj za 40 novih nastavnika, a programom stanogradnje nastoje se zadržati kvalitetni kadrovi. Do sada su odobrena 172 povoljna stambena zajma, a do kraja 2004. bit će odobreno ukupno 250 zajmova.

Jedan je od najznačajnijih planova razvoja sveučilišta otvaranje sveučilišnog kampusa na Trsatu. Tim bi projektom na prostoru bivše vojarne do 2010. sada dislocirano Sveučilište, smješteno u četiri grada i tri županije, bilo smješteno na jednom mjestu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Mesić ocijenio je da je na riječkom Sveučilištu u protekle dvije godine puno učinjeno. "Važno je prepoznati prioritete i ljude s vizijom", kazao je Predsjednik, istaknuvši da je radi praćenja svjetskih kretanja posebice važno ulagati u znanost i nove tehnologije. Rekao je da će sveučilišnim kampusom Rijeka dobiti važno znanstveno središte, naglasivši da je riječ o kvalitetnom modelu. Kao kvalitetne projekte razvoja zemlje Predsjednik je istaknuo projekte izgradnje autocesta i stanogradnje.

Posjet riječkom Sveučilištu predsjednik Mesić nastavlja posjetom Medicinskom i Pravnom fakultetu.

(Hina) hšup mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara