Predsjednik Mesić u Tuli

PREDSJEDNIK Mesić doputovao je danas u jednodnevni posjet Tuli, polumilijunskom gradu udaljenom oko 200 kilometara od Moskve, gdje se odmah po dolasku susreo s gubernatorom Tulske oblasti Vasilijem Starodubcevom s kojim je razgovarao o mogućnostima ekonomske, znanstvene i kulturne suradnje ruskih regija s hrvatskim županijama.

Nakon pregovora s gubernatorom Starodubcovom Mesić je posjetio u obližnjoj Jasnoj Poljani kuću - muzej i grob Lava Tolstoja na koji je hrvatski predsjednik položio vijenac. Boravak u Tuli predsjednik Mesić završit posjetom gradskom muzeju oružja nakon čega će se vratiti u Moskvu.

U srijedu prije povratka za Zagreb predsjednika Mesića imat će u Moskvi susret i pregovore s gradonačelnikom glavnog grada Rusije Jurijem Luškovom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski je predsjednik jučer razgovarao sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Ruski izvori navode da je Putin pozvao predsjednika Mesića da porazmisli o debirokratizaciji procedure izdavanja viza za ruske turiste, koji posjećuju Hrvatsku.

Govoreći o bilateralnim odnosima, Vladimir Putin je istakao pozitivni razvoj ekonomskih veza između dvije zemlje. Po njegovim riječima, vrijednost rusko-hrvatske robne razmjene približava se jednoj milijardi dolara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara