Predsjednik saborskog Odbora za financije i državni proračun Prtenjača primio izvršnog direktora Svjetske banke

PREDSJEDNIK saborskog Odbora za financije i državni proračun Šime Prtenjača primio je danas Izvršnog direktora Svjetske banke Ada Melkerta s kojim je razgovarao o jačanju i konkretiziranju daljnje suradnje Republike Hrvatske i Svjetske banke.

U priopćenju Službe za odnose s javnošću Hrvatskog sabora stoji da je Melkert, ocjenjujući dosadašnju suradnju vrlo dobrom, rekao kako Hrvatska pokazuje veliki napredak posljednjih godina, te kako u područjima provedbe mjera smanjenja siromaštva prednjači među ostalim zemljama regije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Melkert je, dodaje se u priopćenju, pritom istaknuo važnost investicija u regionalnu infrastrukturu čijim bi jačanjem Hrvatska osnažila prometne, trgovinske i energetske veze s Europskom unijom istovremeno stvarajući preduvjete za daljnji razvoj i zapošljavanje.

Komentirajući najavljeni rebalans Državnog proračuna kao i gospodarsku politiku Republike Hrvatske u ovoj godini, predsjednik Odbora Šime Prtenjača istaknuo je kako je svrha tih ekonomskih redukcijskih mjera stabiliziranje unutarnjeg i vanjskog duga, te saniranje zatečenog deficita. Saniranjem stanja iduća godina uz pomoć Svjetske banke i MMF-a bit će zasigurno povoljnija za investicije i razvoj, zaključio je Prtenjača, navodi se u priopćenju Hrvatskog sabora.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara