Predsjednik SiCG opozvao 17 veleposlanika iz Crne Gore

PREDSJEDNIK Srbije i Crne Gore Svetozar Marović donio je ukaze o opozivu s dužnosti 17 veleposlanika Srbije i Crne Gore, kadrova crnogorske oporbene Socijalističke narodne partije, objavljeno je u najnovijem "Službenom listu" Srbije i Crne Gore.

Opozvani su veleposlanici u Ruskoj Federaciji, Finskoj, Danskoj, Jordanu, Bjelorusiji, Siriji, Italiji, Albaniji, Kubi, Iraku, Argentini, Libijskoj Džamahiriji, Ukrajini, Indoneziji, Etiopiji i Tunisu, kao i šef Stalne misije SCG pri Europskom sjedištu UN-a u Ženevi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahtjev za smjenu 17 veleposlanika iz oporbene Socijalističke narodne partije iznijela je crnogorska vlast nakon formiranja državne zajednice Srbije i Crne Gore, jer vladajuća koalicija u Crnoj Gori prije toga nije sudjelovala u radu bivših saveznih, jugoslavenskih organa.

Još traju razgovori predstavnika republika o budućoj raspodjeli veleposlaničkih mjesta, a prema ranijim izjavama crnogorskih dužnosnika, Crna Gora traži polovinu veleposlanstava, među kojima i ono u Rimu, SAD-u, ali i nekim susjednim državama.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara