Predsjednik slovenske liječničke komore preporučio Drnovšeku pregled

PREDSJEDNIK slovenske liječničke komore Vladislav Pegan izjavio je da bi predsjednik države Janez Drnovšek trebao pristupiti pregledu, kako bi u vlastitu interesu suzbio špekulacije da je teško bolestan.

"Da sam na njegovu mjestu javio bih se liječnicima u ljubljanskom Kliničkom centru. Ako je zdrav, kako sam tvrdi, onda neka to pokažu i pretrage. Tako bi zaustavio sve špekulacije i govorkanja", rekao je Pegan u razgovoru za ljubljansko "Delo" od subote.

Pegan je govorio o slučaju umirovljenog kirurga Tineta Velikonje koji je javnom objavom podataka o navodnom zdravstvenom stanju Drnovšeka, te "prognozom" da neće preživjeti iduću godinu šokirao javnost i izazvao politički skandal velikih razmjera.

Pegan je u ime liječničke komore osudio Velikonjin postupak, ali je dodao da je do špekulacija u javnosti došlo i zbog samog Drnovšeka koji je o svojoj bolesti govorio u javnosti, priznajući među ostalim i to da se liječi promjenom životnog stila i alternativnim metodama, te da je prije skoro dvije godine prestao odlaziti na zdravstvene preglede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Do špekulacija je došlo i zbog podataka koje je u javnost dao sam predsjednik, na primjer o tome da ima metastaze u jetrima. Čak i većina laika znade da su metastaze na jetrima indikator da su stanice raka došle u krv i da bolest napreduje", rekao je Pegan u razgovoru za subotnji broj vodećeg slovenskog dnevnog lista.

Drnovšeku je prije šest godina hitnim operativnim zahvatom odstranjen rakom zahvaćeni bubreg, a sam je u zadnjih više od godinu dana svoje okretanje neslužbenoj medicini pojašnjavao nezadovoljstvom štu su mu preporučivane "agresivne" metode liječenja koje dodatno smanjuju imunitet organizma, pa bi mu smanjile radnu sposobnost. Drnovšek danas tvrdi da se osjeća dobro i da više "ne misli na bolest".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara