Predsjednik Uprave Rockwoola: Ne odustajemo od tvornice u Potpićnu

PREDSJEDNIK Uprave Rockwoola Elco Van Heel izrazio je žaljenje što je tijekom probne proizvodnje u njihovoj tvornici u Potpićnu došlo do propusta zbog kojih su bili prisiljeni ispustiti plinove koji nisu prošli kroz filtre.

"Stoga bih se u ime Rockwool grupe, ali i svoje osobno, ispričao građanima te iskazao žaljenje zbog spomenutih događaja koji su uznemirili stanovništvo. No, nije bilo posljedica na okoliš. Sigurnost građana i briga za okoliš su nam jako važni. Zbog toga u tvornici poduzimamo brojne aktivnosti i dodatno unapređujemo tehnološki i sigurnosni sustav. Nadalje, pri gradnji tako sofisticiranih i tehnološki zahtjevnih tvornica, kao što je ova u Potpićnu, potrebno je određeno razdoblje za uhodavanje proizvodnje da bi postrojenja dobro funkcionirala. Dim i neugodan miris, zbog kojih smo s pravom bili kritizirani, bili su neizbježni u fazi uhodavanja, ali kasnije u proizvodnji nestaju. Ne u potpunosti, njihova pojava bit će moguća, ali nisu štetni za ljude i okoliš", rekao je Van Heel u intervjuu za Glas Istre.

Rockwool je u procesu ishođenja dokumentacije i Van Heel je uvjeren kako će uspjeti dobiti uporabnu dozvolu te najavljuje da neće odustati od tvornice u Pićanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Učiniti ćemo sve da bismo uskoro počeli s radom, te ne vidim zašto ne bismo dobili uporabnu dozvolu pa stoga ni potrebu pokretanja pravne bitke. Isto tako, nećemo olako dignuti ruke od projekta i otići. Tu sam snažnu poruku također vrlo jasno prenio županu Jakovčiću i istarskim gradonačelnicima. Trenutačno pokušavamo pronaći zadovoljavajuće rješenje za vlasti, lokalnu zajednicu i nas", rekao je Van Heel.

D.M.
Foto: GlasIstre

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara