Predsjednik Vrhovnog suda u posjetu Splitu

PREDSJEDNIK Vrhovnog suda Ivica Crnić
ocijenio je danas da splitski sud godinama nema dostatno sudaca i sudskih službenika, ali je izrazio zadovoljstvo radom sudaca na splitskom području.

Crnić je u službenom posjetu Splitu kako bi ocijenio rad Općinskog, Županijskog i Trgovačkog suda, a po njegovim riječima osobno se želi uvjeriti u rad svakoga pojedinog suca i vidjeti ispunjavaju li svoje obveze u rješavanju sudskih predmeta.

Poneki suci, rekao je, rade ispod norme, ali za to postoje objektivni razlozi, najprije zbog opterećenosti predmetima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Crnić je ocijenio da su sudski prostori u Splitu neprikladni, da je opremljenost loša, posebno istražne službe, no to nije samo u Splitu nego i u drugim mjestima.

Dodao je kako je splitski sud uz riječki i zagrebački najveći po strukturi, s najviše predmeta, pa je logično da je i najzatrpaniji predmetima, Županijskom sudu nedostaju najmanje tri-četiri suca, a najveći su zaostatci u građanskom odjelu. Posebno je loše stanje u zemljišno-knjižnom odjelu, koji treba nov prostor i veći broj službenika kako bi mogao normalno funkcionirati, kazao je Crnić.

Susretu s novinarima bio je nazočan i predsjednik Županijskog suda Igor Benzon. Ivica Crnić danas će se sastati i s predsjednicima svih sudova i sa sucima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara