Predsjednik Vrhovnog suda vjeruje sucu Šimcu da nije namjerno upao u sukob interesa

PREDSJEDNIK Vrhovnog suda Branko Hrvatin neće pokretati nikakve daljnje postupke protiv predsjednika Visokog trgovačkog suda Srđana Šimca koji je priznao da je bio član sudačkog vijeća koje je presudilo u korist tvrtke njegova oca i brata, pravdajući se da to nije učinio svjesno.

Hrvatin je upravo jutros dobio Šimčevo očitovanje o anonimnoj prijavi  koja je podnesena Vrhovnom sudu i Uskoku te kaže da nema razloga posumnjati u Šimčevo objašnjenje, posebice stoga što odlukom nitko nije oštećen.

"Moram se složiti s kolegom Šimcem da propust nije učinjen kako bi se pogodovalo bilo kojoj od stranaka u tom sporu, a na to jasno upućuje pravilnost i zakonitost donesene odluke", rekao je predsjednik Vrhovnog suda za jednu novinsku agenciju.

Šimac se pravda opsegom posla

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svom očitovanju Šimac je ponovio da je član sudskog vijeća u spornom predmetu bio bez saznanja i svijesti.

"Pretpostavljam da je sutkinja izvjestiteljica u svom izlaganju nehotice propustila izreći naziv tvrtke te je odmah započela izvještavati o meritumu ove izvanparnične stvari", pravda se Šimac u svom očitovanju predsjedniku Vrhovnog suda.

Šimac navodi kako je to moguće zbog opsega posla i zbog činjenice da su se članovi vijeća samo usuglasili s prijedlogom sutkinje izvjestiteljice, napomenuvši da imena tvrtke nema u zapisniku o vijećanju koje je potpisao. Naglasio je i da nije potpisao konačan nacrt odluke, nego su to učinile sutkinja izvjestiteljica i predsjednica vijeća.

D.M.
Foto: poslovni.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara