Predsjedništvo Matice hrvatske poduprlo odluku o obustavi raspačavanja "Mata"

Predsjedništvo Matice hrvatske poduprlo je na današnjoj sjednici odluku glavnoga tajnika o obustavi raspačavanja najnovijeg broja "Mata" zbog iznesenih neprimjerenih stajališta u listu o temama iz Drugoga svjetskog rata, o čemu u Matici postoji izražena osjetljivost.

Član uredništva "Mata" Davor Pleadin i pročelnik Studentskoga kluba Matice hrvatske Tomislav Sokol, koji su se suglasili s izraženom osjetljivošću o temama iz Drugog rata, obvezali su se sa stajalištem Predsjedništva upoznati glavnog urednika Petra Ćurića i ostale članove uredništva, koji nisu bili nazočni sastanku.

Istodobno, dogovoreno je da tonovi obiju strana u javnosti budu smireniji i primjereniji Matici hrvatskoj.

Po riječima Zorislava Lukića, glavnog tajnika Matice hrvatske, koja je izdavač "Mata", o sudbini jedanaestog broja lista još će se razgovarati. Postoji više opcija, rekao je Lukić, dodavši kako na današnjem sastanku nije donesena nikakva radikalna odluka, o uništenju broja ili trajnom povlačenju lista.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još ćemo razgovarati, a među ostalim i čekati povratak predsjednika Matice hrvatske Igora Zidića, koji je u inozemstvu", rekao je ponovivši kako zabrana o distribuciji lista ostaje na snazi do daljnjega.

Odluku o zabrani distribucije "Mata", lista studenata Matice hrvatske, donio je 15. listopada glavni tajnik Zorislav Lukić.

(Hina) xmc ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara