PREDSTAVA "FRITZSPIEL" u "Lisinskom" ZA MLADE DIRIGENTE

Predstava "Fritzspiel" Borisa Skendera, u izvođenju Epilog Teatra, večeras je odigrana u maloj dvorani "Vatroslava Lisinskog", a prihod od ulaznica namijenjen je za nagrade natjecanja mladih dirigenata "Lovro pl. Matačić" i projekt "Informatizacija osnovnih škola na otocima".

Predstava "Fritzspiel", u režiji Roberta Raponje, na kabaretski se način "poigrava" Miroslavom Krležom i njegovom dramom "Gospoda Glembajevi".

Sam naslov predstave je igra imenom Fritz, kojim su Krležu smjeli oslovljavati samo prisni prijatelji, i riječi Spiel, što na njemačkom znači igra, ali i kazališni tekst. Shodno tome "Fritzspiel" je igra (s) Krležom i kazališnim tekstom.

U predstavi glume Marko Torjanac, Slavica Knežević, Dora Lipovčan, Željko Vukmirica, Dražen Bratulić, Hrvoje Zalar i Irena Jambrečina.

Autorica glazbe je Arinka Blašković - Šegando, kostimografkinja Marinela Jeromela, a autorica koreografije Maja Đurinović.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treće međunarodno natjecanje mladih dirigenata "Lovro pl. Matačić", u organizaciji Fonda Lovro and Lily Matačić, održat će se od 5. do 12 listopada u KD Vatroslava Lisinskog.

Nakon prvog kruga natjecanja, u kojem su se kandidati natjecali putem tonskih i video zapisa svojih izvedaba, za drugi krug, koji počinje 5. listopada, odabrano je 16 natjecatelja.

Prva nagrada je pet tisuća eura, druga tri tisuće, a treća 1,5 tisuća eura. Sve nagrade prate diplome Natjecanja.

Nagrade daje Rotary club Zagreb - Gradec, Rotary club Zagreb i Rotary club Zagreb - Centar, koji su organizirali večerašnju izvedbu predstave "Fritzspiel".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara