PREDSTAVA "LATINOVICZ" PREMIJERNO 23. SIJEČNJA U "GAVELLI"

Predstava "Latinovicz", nastala po romanu "Povratak Filipa Latinovicza", hrvatskoga književnika Miroslava Krleže premijerno će se izvesti 23. siječnja u zagrebačkom kazalištu "Gavella", koje će time početi obilježavanje 50 godina postojanja.

Zlatko Vitez, redatelj predstave koji je i dramatizirao najpoznatiji roman hrvatskoga klasika, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da su u povijesti "Gavelle" najsvjetliji trenuci bili s Krležinim djelima, zašto je i najbolje da 50. obljetnice bude u tom znaku.

Glumci iz predstave Žarko Potočnjak, Vlasta Knezović, Duško Valentić i Boris Svrtan na konferenciji su se složili da u "Gavelli" nema riječi ni o kakvom rasulu,kako je ovih dana pisao jedan hrvatski tjednik, što se, isticali su, najbolje vidjelo po "poletu, energiji i gavellijanskom duhu s proba".

"Latinovicz" je drama o lažima i istinama, o prošlosti i sadašnjosti te obiteljskim tajnama koje pokriva krinka malograđanstva. Ona prati čovjeka koji se nakon 23 godine vraća u svoj dom ne bi li se obračunao s prošlošću i samim sobom.

Početkom osamdesetih "Povratak Filipa Latinovicza" bio je postavljen u Varaždinu, a 2000. u Osijeku.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U predstavi glume još Darko Milas, Nenad Cvetko, Anja Šovagović Despot, Marina Nemet, Inga Appelt, Dubravka Miletić.

Kostimografkinje su Ika Škomrlj i Dženisa Pecotić, scenograf Zlatko Vitez (koji u predstavi i glumi), skladatelj Dinko Appelt, koreograf Milko Šparemblek, dizajner svjetla Olivije Marečić.

U "Gavelli" će se ove godine premijerno postaviti i Krležina "Gospoda Glembajevi", u režiji Vite Taufera.

(Hina) ag mc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara