PREDSTAVLJANJA ČORIĆEVA KNJIGA "CRVENI JE CRVENI"

Knjigu Josipa Čorića "Crveni je crveni" predstavili su u Bogoslovskom sjemeništu na Kaptolu akademik Josip Pečarić, svećenik Pavao Primorac i novinar Tomislav Vuković.

Knjiga "Crveni je crveni" zbirka je polemičkih tekstova što ih je dr. Josip Čorić pisao osvrćući se na hrvatsku stvarnost tijekom zadnje četiri godine, a koje su uglavnom odbijali objavljivati hrvatski mediji.

Dr. Čorić u svojim tekstovima polemizira uglavnom s političarima i njihovim medijskim zaštitnicima kojima smeta hrvatska neovisnost, istaknuo je akademik Pečarić.

Knjiga je obračun s komunističkom ideologijom, njezinim začetnicima i apologetima, rekao je Tomislav Vuković, i napomenuo kako knjiga donosi i dokument Saveza komunista Hrvatske koji pokazuje ulogu Ivice Račana u gašenju Matice hrvatske tijekom 1973. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Zašto komunistički zločinci, unatoč tome što su počinili više zločina od svih '...izama' zajedno, nisu tretirani isto kao i oni fašizma", upitao je Primorac, i ocijenio kako je uzrok tome okultna i metafizička pozadina komunističke ideologije .

Ulomke iz knjige čitala je Lejdi Oreb, a predstavljanje je pratila svojim pjesmama poznata splitska pjevačica Meri Cetinić.

Josip Čorić je docent na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu.

(Hina) mk sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara