Predstavljanje hrvatske umjetnosti u Empire State Buildingu

U EMPIRE STATE BUILDINGU u New Yorku priređena je izložba hrvatskih plakata i umjetničkih djela kojoj je cilj promidžba hrvatskog turizma u Americi.

Organizator izložbe je predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u New Yorku koje je u galeriji u Empire State Buildingu postavilo preko četrdeset umjetničkih djela, originalnih artefakata iz Hrvatske i promotivne postere zemlje.

Izložba otvorena u petak pokazuje postere poznatih hrvatskih turističkih odredišta kao što su Dubrovnik, Pula, Bol, Krk, Murter i Zagreb, izjavila je Hini Nena Komarica, voditeljica ureda HTZ-a u New Yorku.

Izložba će biti otvorena do 22. studenoga ove godine, a očekuje se da će je vidjeti velik dio od milijun američkih i stranih turista koji mjesečno posjete Empire State Building, jedan od simbola New Yorka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izložba pokazuje i narodnu nošnju iz Zagorja te replike Baščanske ploče i Vučedolske golubice.

Poseban dio posvećen je hrvatskim naivcima koji su predstavljeni uljima na staklu poznatih umjetnika Ivana Lackovića-Croate te Katerine Henc i Miroslava Delača.

Izložene su i slike Nives Kavurić-Kurtović i Đure Pulitike kao i mladih hrvatskih umjetnika Miljenka Bengeza, Antonie Rusković i Sanje Resček.

Hrvatska je ove godine jedno od otkrića američkih tour-operatora i turista. Kako je rekla Komarica, sa 67.000 američkih turista koji su ove godine posjetili Hrvatsku ostvareno je povećanje od 37 posto u dolascima i 34 posto u noćenjima u odnosu na prošlu godinu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara