Predstavljen Canon EOS 1000D SLR

NAJNOVIJI Canonov D-SLR model - EOS 1000D nudi 10,1-megapikselni CMOS senzor, 2,5-inčni LDC, sedmerosmjerni širokokutni AF sustav i neprestano snimanje od najviše tri JPEG slike u sekundi te kao takav predstavlja pristupačan prvi model za ulazak u svijet EOS fotoaparata.

Kućište modela EOS 1000D lakše je od svih digitalnih EOS fotoaparata, a u njega je ugrađena tehnologija iz naprednijih modela EOS-1. To uključuje procesor DIGIC III i Live View načina rada. EOS 1000D isporučuje se s Canonovom EF-S 18-55-mm IS lećom poznatom iz modela 350D i 400D koja predstavlja "entry level".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da bi se slike zaštitile od učinka prašine na senzoru, EOS 1000D sadrži i EOS-ov integrirani sustav čišćenja, koji djeluje protiv prašine na tri načina: smanjuje je, uklanja i odbija.

Procesor DIGIC III omogućuje neprekinuto snimanje do popunjavanja SD ili SDHC memorijske kartice uz brzinu od čak tri slike u sekundi , a broj slika ograničen je samo kapacitetom kartice. Ukupne težine 450 grama ovo je dosad najlakši Canonov D-SLR model stvoren za početnike digitalne "profesionalne" fotografije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara