Predstavljen DVD talijanske nacionalne manjine

ISTRAŽIVAČKI centar Talijanske unije CIPO predstavio je danas u Puli DVD talijanske nacionalne zajednice.

Kako je prigodom predstavljanja rekao saborski zastupnik talijanske manjine u Hrvatskom saboru i predsjednik CIPO-a Furio Radin, na tom je DVD-u predstavljena povijest i sadašnjost talijanske nacionalne zajednice. Po njegovim riječima, na DVD-u su dostupni svi podaci o načinu funkcioniranja Zajednica Talijana i Talijanske unije.

Posebno nam je važno, dodao je Radin, da će korisnicima DVD-a biti dostupne informacije o načinu biranja predstavnika zajednica i Unije budući da će ubuduće, prema novom Ustavnom zakonu o pravima manjina, članovi vijeća nacionalnih manjina morati biti birani. "Koliko je meni poznato, jedino u našoj manjini u Hrvatskoj svi članovi Zajednice biraju ravnopravno članove svojih tijela", kazao je saborski zastupnik Furio Radin.

DVD koji je, kako se danas čulo, izdan u nakladi od 500 komada besplatno će se dijeliti članovima svih zajednica Talijana, a na njemu će, osim podataka o ustroju institucija, biti predstavljeno i više od 50 dokumentarnih filmova o životu i radu Talijana u Hrvatskoj. Korisnici će moći međusobno kontaktirati i na novom web portalu, odnosno web stranici Centra koju će "pustiti" na Internet za otprilike mjesec dana, rekao je Radin.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara